Fällor

Att studera kan vara jobbigt och det kan finnas tusen skäl till att inte orka och misslyckas om och om igen. Innan personen börjar studera bör motivationen vara på topp och studenten bör även räkna med en och annan dipp.

Det finns ett par klassiska fällor som väntar alla studenter som behöver kämpa med att hålla fokus och lyckas klara av en utbildning. Eleven bör tänka på att inte:

  • Ta studielån i onödan samtidigt som denna inte riktigt gör rätt i studierna. Det är onödigt att slösa på studiemedelsveckor om man inte är helt säker på sitt val av utbildning.
  • Att jobba för mycket samtidigt som man studerar för att inte behöva ta studielån. Det kan lätt eskalera och tanken på ett jobbpass i veckan kan spilla över till heltid och påverka studierna.
  • Att festa för mycket. Fester och social interaktion är något som självklart hör studietiden till men att festa för mycket är varken bra för studierna, plånboken eller för den delen hälsan.
  • Lockas av att fuska är det sämsta tänkbara en student kan göra eftersom det förutom att lura sig själv också kan innebära omedelbar avstängning som kan förstöra all studieplanering.

Leave a Reply

vogue