Drivkrafter

Alla människor har drivkrafter i olika former och det gäller att välja en utbildning som förstärker dessa. Vad en person bör studera ska representera studenten på ett bra sätt.

Det finns alltid möjlighet att skola om sig men det kan vara svårt att hinna med, särskilt som vuxen och om man har familj. Därför är det viktigt att lära känna sig själv. Frågor som vem är jag och vad vill jag? Vad brinner jag för och vad kan jag absolut inte tänka mig att göra är högst relevanta innan man tänker välja en utbildning.

Det är viktigt att följa sitt hjärta och fundera på i vilket sammanhang man kommer till sin rätt. Många jobbar heltid från det att de går ut gymnasiet eller universitetet fram till pensionen som inträffar någon gång efter 60-års åldern. Att gå till ett jobb som man genomför bra, är stolt över och känner sig väl till mods med är mycket viktigare än ett välbetalt jobb som man inte bryr sig om.

Att vara på en arbetsplats eller position som endast skulle ge bitterhet är ofta raka motsatsen till ens drivkrafter och personliga utveckling. Det är med andra ord av yttersta vikt att gilla det man gör.

Leave a Reply

vogue