Bli mer produktiv i en lugn miljö

Oavsett om du är en elev i skolan eller en verkställande direktör på ett kontor, finns det ett antal saker i miljön som påverkar din koncentration och produktivitet. En av de faktorer som mest påverkar är utan tvekan distraktioner av olika slag som exempelvis hög musik eller skällande hundar. Den goda nyheten är att det finns bra lösningar, läs vidare!

Lös problemet med kontorshotell

Om du bor i Stockholm har du dessutom distraktioner i form av buller och brus som ofta förekommer storstäder. Föga förvånande väljer många lugna och tysta platser som bibliotek eller att hyra kontors- och arbetsytor. Om du inte länge går i skolan kan det vara aktuellt att överväga något coworking spaces i Stockholm. Helio kontorshotell erbjuder flexibla medlemskap med fasta skrivbord och egna rum som har allt du behöver för att koncentrera dig.

I medlemskapet hos Helio ingår frukostar, 1 gigabyte Wi-Fi, städning och supersnygga miljöer:

  • Community managers som hjälper dig med allt du behöver.
  • Ekologisk frukt, te och kaffe för att tackla dina energidippar.
  • Inbjudningar till event och föreläsningar.
  • Posthantering och städning varje vecka.
  • Teknik som bara funkar och supersnabbt Wi-Fi.

3 saker som skapar en optimal miljö för koncentration

Förutom att hyra en arbetsplats finns det tre saker du kan göra själv för att skapa en miljö för koncentration och produktivitet:

1. Lagom bekvämt – Även om du ska ha det bekvämt, får du inte bli så bekväm att du ligger i soffan eller sängen. Detta är kontraproduktivt. Du bör sitta bekvämt i en upprätt hållning där du kan läsa och skriva utan problem.

2. Ha allt nära till hands – Fördelen med att ha allt behöver i närheten är att du inte tappar din koncentration. Förbered platsen med allt du behöver för att slippa resa dig från stolen.

3. Håll miljön städad och välbelyst – Håll miljön välstädad och ha tillräckligt med ljus för att inte anstränga dina ögon onödigt mycket. Smuts och skräp påverkar din koncentration negativt och kan ge huvudvärk, så städa din omgivning innan du börjar.

Leave a Reply

vogue