Att välja rätt skola är viktigt

Att välja rätt skola är viktigt för din framtid och för ditt kommande yrkesval. Olika skolor har olika anseende och att ha gått “rätt” skola eller universitet efter gymnasiet kan vara lika viktigt som vad du har läst för någonting. Vissa går direkt från gymnasiet till universitetet medan andra väljer att arbete eller resa ett tag för att eventuellt hitta vad som är ens intresse och det man verkligen brinner för. Ingenting är rätt eller fel.

Många utbildningar är svårtydda och då är det bra att läsa på lite om vad de betyder innan du söker. Andra går att kombinera och således skapa en stark “utbildningsportfölj” som är skräddarsydd just efter vad du har gjort. Ett exempel på ett skräddarsytt val är executive mba där du får ta del av ledarskap, finans och strategi för att lyckas så bra som möjligt framöver.

Ta dig tid att tänka igenom ordentligt vad det är du vill läsa. Det sista du vill göra är att påbörja en studie för att senare förstå att du har kastat bort en del tid på att studera något som du inte vill eller kan ha nytta av senare i livet. Då är det bättre att vänta med beslutet att studera och sedan börja när du är helt säker. Många universitet och högskolor kan vägleda dig för att hitta rätt i studentlivet. Ett exempel som kan hjälpa dig är MDH: https://www.mdh.se/ som listar vad som är viktigt att tänka på inför ditt stora beslut.

Det har dessutom blivit mer och mer vanligt att studera utomlands, en hel eller en del av utbildningen. Det är en fantastisk chans att se sig om i världen och de flesta universitet erbjuder någon form av chans till utlandsstudier.

Många får vänner för livet när de studerar på universitet eller högskola vilket också är viktigt att tänka på inför ditt val av studieplats. Välj en skola som du tror kommer passa dig eftersom det kommer avspegla vilka människor som finns på platsen och således vilka du kommer ha möjlighet att umgås med. Välkommen in i den fina världen av utbildning och se till att tänka över ditt val av skola.

Leave a Reply

vogue