Studera hemifrån på distans

När Coronaviruset Covid-19 spred sig över världen började skolor stänga ner över hela världen. I Sverige blev konsekvenserna inte riktigt lika allvarliga. Regeringen beslutade i slutet av mars att alla gymnasie- och högskolor i hela landet skulle stänga ner. Istället skulle alla elever hemundervisas eller distansundervisas.

För vissa har detta varit en räddning då de har lättare att koncentrera sig under distansundervisningen. För andra blir det svårt att hålla sig fokuserad hemma och inte hålla på med massa annat under tiden. Här kommer lite tips på hur du gör det roligt och mysigt att studera hemma.

Rätt studiematerial hemma

Det är viktigt att ha rätt studiematerial hemma. Idag använder de flesta datorn till sina studier, men det är bra med lite vanligt studiematerial också. Hos Office Depot hittar du allt du behöver till studierna, från kollegieblock och pennor till pärmar och mappar. Att ha det välorganiserat och enkelt kunna skriva för hand och markera i läroböckerna är viktigt för inlärningen.

Skapa en mysig plugghörna

Precis som man behöver skapa ett hemmakontor när man arbetar hemifrån, krävs det en särskild yta för studier. Oavsett om man bor ensam eller med familj är det skönt att ha en särskild yta avsatt endast för studier.

Passa på att göra den delen av hemmet lite extra mysig nu i coronatider. Se till att allt studiematerial är framplockat, välorganiserat och i sin ordning. Gör gott om plats för dator, böcker och block så du slipper sitta och trängas och tappa bort saker.

Självklart ska man unna sig själv lite extra i dessa tider. Ett litet skåp eller låda med snacks och något gott att dricka är perfekt för att hålla motivationen uppe just nu.

Leave a Reply

vogue