Marknadsför din skola i sociala medier

Att starta upp en skola eller annat utbildningscentrum är mycket spännande, men det är också viktigt att få skolan att gå runt relativt snabbt. Det enda sättet att lyckas med detta är genom att få dit elever, men hur skapar man ett intresse och hur når man ut till rätt målgrupp?

Idag använder sig majoriteten av alla människor av sociala medier – både gammal som ung. Det är således lätt att veta var din målgrupp kommer att befinna sig. Är det en skola som riktar sig till yngre människor är marknadsföring i sociala medier ett måste och här berättar vi precis hur du kan gå tillväga – från annonsering till kommunikation och företagsfilmer.

Fyra snabba tips för marknadsföring

Det finns flera sätt att gå tillväga för att marknadsföra din skola och här gäller det att hitta rätt kanaler så fort som möjligt.

  • Se till att du har bra material för marknadsföring. På sociala medier är det de visuella som gäller, så skapa en professionell företagsfilm som presenterar skolan på bästa sätt. Du bör också använda dig av fotografier som direkt visar vad det är för skola du har och vilka utbildningar som finns tillgängliga. Det går fort att skrolla i ett flöde och du måste få folk att stanna till.
  • Ta inte alla sociala kanaler som finns att tillgå, utan välj några stora som du fokuserar hårdare på. Det är viktigt att du hittar de platser där just din målgrupp befinner sig som mest. Ungdomar hittar du t.ex. på TikTok och Instagram, medan den lite äldre generationen främst finns på Facebook.
  • En av de främsta fördelarna med att använda sociala medier är att du kan låta människor kommunicera öppet med varandra. Det gör det möjligt att skapa en dialog med målgruppen, istället för en monolog där du berättar om skolan och elever får lyssna. Ställ frågor och engagera folk så att de pratar med varandra.
  • Ha en budget för betald annonsering på sociala nätverk. Visst kan du annonsera gratis många gånger, men då kan du inte räkna med speciellt stor spridning. Att annonsera är relativt billigt och gör att dina inlägg och företagsfilmer om skolan når mycket längre.

Leave a Reply

vogue